17-05-2015 11:41

Verslag competitie ronde 6

Vol goede moed en energie na het goede gelijkspel tegen Nieuwenhagen mocht OSTP / OTC De Warande 1 het deze week opnemen tegen de nieuwe nummer 1 van de competitie TC van Horne. Uit in Weert bij een club die door een aantal rijke leden gesponsord wordt was het doel zoveel mogelijk punten binnenhalen om handhaving af te dwingen.

Bij de dames mocht Ilona de spits afnemen tegen de tijdens deze competitie sterk gebleken Belgische opponent. Een tegenstander waar ze vroeger vaker tegen had gespeeld. Met sterk spel en ook veel sterkere mentaliteit won Ilona zeer krachtig deze wedstrijd met 6-2 en 6-1.

In de tweede dames single was het een geheel Belgische samenkomst. Charlotte had moeite om in haar ritme te komen en wordt door haar linkshandige tegenstandster regelmatig in haar backhand hoek gedrukt. Met dezelfde set standen als bij de eerste single van Ilona, alleen dan andersom verloor Charlotte haar single.

Bij de heren werd opnieuw geprobeerd om Bart de eerste single te laten spelen. Maar net als eerder in Eindhoven moest Bart toch na het inspelen besluiten de wedstrijd op te geven.

Coen die de tweede single mocht spelen had in de eerste set weinig tegenstand en kon met aanvallend spel de set met 6-0 op zijn naam schrijven. De tweede set kon zijn tegenstander even meekomen, maar snel was het klasse verschil duidelijk gemaakt en met 6-2 pakte Coen sterk het tweede punt van de dag.

Hiermee kwam de stand na de singles op 2-2 te staan.

De dames dubbel met Charlotte en Ilona had aan de twee Belgische tegenstanders een lastig koppel. De games gingen lang over en weer en breaks werden snel weer weggewerkt. Toch konden de dames in de eerste set het niet redden en deze verloren ze met 4-6. In de tweede set werd snel tegen een 1-4 achterstand aangekeken. Met goed aanvallend werk vochten de dames zich goed terug in de wedstrijd en dit leidde tot een tie-break. Helaas ging deze verloren en daarmee ook de wedstrijd.

Dit legde de druk op de heren dubbel die door Coen en Martijn werd gevormd. De eerste set ging lang gelijk op en bij 5-4 was de set bijna binnen voor ons koppel. Echter vechte de tegenstanders zich goed terug en trokken met 5-7 de set toch naar zich toe. De tweede set werd met goed spel door Coen en Martijn binnengehaald met 6-3, waardoor een derde set nodig was om het spel te beslissen. Helaas voor ons team konden de heren echter niet meer het niveau krijgen en verloren kansloos met 0-6 de derde set.

Dit bracht de tussenstand op 2-4. Doordat Ilona niet meer fit genoeg was voor de mix moest de eerste mix opgegeven worden. Hierdoor was het snel 2-5.

De tweede mix die door het inmiddels vaste koppel Charlotte en Martijn werd gevormd had het in de eerste set lastig. Een vroege break voorsprong werd snel weggewerkt en opgevolgd door een extra break voor de tegenstander. Dit bleek genoeg voor de eerste set die met 3-6 verloren ging. In de tweede set steden Charlotte en Martijn voor hun partij en deze set werd dan ook goed met 6-2 gewonnen. Dit betekende een super tie-break om te bepalen wie het laatste punt van de dag mee mocht nemen. Snel kwamen Charlotte en Martijn op achterstand, 4-7. Maar ze gaven zich niet zomaar gewonnen en kwamen knap voor met 8-7. Helaas bleek dit niet genoeg, want met 10-8 ging de set en de partij toch naar van Horne.

De eindstand kwam daarmee op 2-6, wat voor ons team betekend dat er over twee weken vol aan de bak gegaan moet worden om handhaving veilig te stellen. Voor van Horne betekende dit dat ze vrij sterk de laatste ronde ingaan en grote kans hebben kampioen te worden.