10-05-2015 11:40

Verslag competitie ronde 5

D-Day vandaag tijdens ronde 5 van de competitie voor OSTP / OTC De Warande 1 team. Het team mocht het thuis opnemen tegen de nummer 1 van de competitie TC Nieuwenhagen. Tijdens een zonovergoten Moederdag moest het eerste team vol aan de bak om de broodnodige punten binnen te halen.

Doordat Leslie in het buitenland competitie moest spelen mochten Ilona en Charlotte allebei aan slag voor de twee dames singles. Ilona mocht de spits afbijten in de eerste single van het jaar voor haar. En dit ging haar buitengewoon goed af. Met strakke set standen van 6-0 en 6-2  won zij in no-time haar single.

Charlotte had het een stuk zwaarder in haar single. De eerste twee sets liepen door tot de tie-break, waarbij Charlotte de eerste set tie-break won en haar tegenspeelster, die speciaal uit België voor Nieuwenhagen was ingevlogen, de tweede. Bij 1-1 in sets moest in de derde set alle zeilen bijgezet worden. Met hard werken won Charlotte deze uiteindelijk met 6-2 en daarmee op het tweede punt voor het team.

Bij de singles voor de mannen werden Coen (eerste) en Desmond du Parrand (tweede) opgesteld. Desmond is als oud Warande lid weer lid geworden om het gat dat is gevallen door de blessure van Bart op te vangen.

Coen had een zeer sterke tegenstander tegenover zich staan.
Na eerst op achterstand te zijn gekomen in de eerste set, vocht Coen zich goed terug, maar moest toch zijn meerdere erkennen met 4-6. In de tweede set werd hard gevochten om. De punten maar ook deze ging met 2-6 naar de tegenstander.

Voor Desmond was het nog behoorlijk wennen in zijn eerste wedstrijd en single voor OSTP /OTC De Warande 1. Ondanks dat hij zijn tegenspeler voor elk punt liet strijden waren de set standen duidelijk afgetekend. 0-6 en 0-6.

Hiermee stond de stand na de singles op 2-2.

Bij de dames dubbel was vooraf al aangeven dat dit een belangrijk punt zou zijn. En dit was te zien want er werd volop gestreden. De eerste set werd met sterk spel naar ons toegehaald met 6-3. In de tweede set werden de rollen omgedraaid. Met actief net spel van de tegenstanders werd de tweede set verloren met 4-6. Na het spelen van de singles en twee sets in de dubbel begon de energie en het lichaam enkele haperingen te vertonen. Ilona kreeg meer en meer last van haar rug en Charlotte kampte met een pols blessure. Desalniettemin streden de dames door voor elk punt. En met goed resultaat, want de derde set en daarmee de wedstrijd werd met 6-4 gewonnen.

Bij de herendubbel mocht Martijn dit keer samen met Desmond aan de bak. Voor hen de eerste keer samen op het veld. Tegen onder andere de Nederland kampioen dubbel hadden de heren het zwaar. Met bij vlagen zeer goed spel en mooie rally's werd het uiteindelijk redelijk snel beslist in het voordeel van de tegenstander met 2-6 en 0-6.

Daarmee kwam de tussenstand weer op gelijk, 3-3.

Door de rugblessure van Ilona kon helaas de eerste mix niet doorgaan. Uiteraard vervelend voor haar en Coen die natuurlijk graag zijn tweede pot van de dag had willen knallen, maar ook voor de supporter en de sponsoren die deze dag aanwezig waren op de sponsorborrel.

Gelukkig was Charlotte fit genoeg ondanks haar pols blessure om samen met Martijn de tweede mix te spelen. Met tactisch spel werd de backhand van Charlotte vermeden om de last op de pols te beperken. Het duidelijk inmiddels op elkaar ingespeelde duo moest scherp blijven bij elk punt, maar pakte sterk de eerste set met 6-4. De tweede set begon met 4 service break, waarna Martijn zijn service behield. Dit was het kantelpunt van de tweede set en die werd dan ook gepakt met 6-4. Daarmee haalde het nog altijd ongeslagen koppel Charlotte en Martijn het vierde punt binnen van de dag.

Eindstand 4-4, wat zeker als een sterke prestatie gerekend mag worden tegen de nummer 1 van de competitie. Volgende week de nummer twee van de competitie.