30-04-2015 11:37

Verslag competitie ronde 4

Eindelijk was het dan zover. Na drie ronden op smash court te hebben gespeeld mocht OSTP / OTC De Warande in Eindhoven tegen ELTV op gravel aan de slag. Op het zeer mooi gelegen park met prachtige bomen moesten de volgende punten binnen gehaald worden om de tot dan toe derde positie in de competitie te handhaven of zelfs te verstevigen.

Tijdens het inspelen bleek dat Ilona behoorlijk last had van een vastzittende rug/nek spier en werd besloten haar niet op te stellen. Dit betekende dat Charlotte en Leslie vol aan de bak mochten.

Zij begonnen met hun singles, waarbij net als voorgaande weken Leslie de eerste single speelde. Tegen een zeer goed spelende tegenstandster had Leslie helaas weinig in te brengen. Met enorm hoog tempo en zeer krachtige backhands werd Leslie in twee sets aan de kant gezet met 1-6 en 2-6. Bij Charlotte verliep de wedstrijd anders. Zij begon sterk en trok de eerste set met 6-2 naar zich toe. Ook de tweede set werd goed begonnen, maar door een tel fout in de games werd het ipv 4-1, 3-2. Mede hierdoor werd de tweede set uiteindelijk verloren met 5-7. Een grote teleurstelling. In de derde set gingen de games op en neer, maar moest uiteindelijk Charlotte toch haar meerdere erkennen.

Hiermee had het team voor het eerst dit seizoen ipv een voorsprong na de dames singles te maken met een 0-2 achterstand.

Vervolgens was het de beurt aan de heren. De nog niet geheel herstelde Bart werd verkoren om de eerste single te spelen. Tijdens het inspelen kwam Bart er achter dat het toch een te vroege start na zijn blessure was en gaf voordat het eerste punt gespeeld was op. Coen die de tweede single mocht spelen had te maken met een boeiende tegenstander, die in een spannende eerste set aan het langste eind trok en deze met 4-6 won. De tweede set werd gekenmerkt door zeer onsportief en jeugdig gedrag van zijn tegenstander. Met veel geschreeuw en domme fouten van de tegenstander kon Coen optimaal profiteren en won de tweede set met 6-2. In de derde set pakte de tegenstander snel twee breaks. Tegen het einde van de set kon Coen met solide spel en veel energie terugkomen tot 4-5, maar moest het helaas toch uiteindelijk met 4-6 afleggen.

0-4 na de singles was een behoorlijk gat om te overbruggen.

De dames, Charlotte en Leslie hadden uit de verloren singles iets goed te maken en dat was duidelijk te zien in de dubbel. Met kracht, positieve inzet en goed tempo werd de tegenstander continue onder druk gezet en met goede setstanden van 6-2 en 6-3 werd het eerste punt van de dag binnen gehaald.

In de heren dubbel mocht Martijn de baan op samen met Coen. Tijdens een spannende en gelijk opgaande partij werd vol gestreden om het volgende punt. Met slechts een break ging de eerste set naar de tegenstanders. De tweede set bleef tot het einde spannend, maar helaas voor ons team ging ook deze uiteindelijk met 5-7 naar ELTV.

Met een 1-5 achterstand moesten de mixen nog enig solaas geven. Maar helaas door de energie die Coen met name in zijn single (3 uur op de baan) had moeten geven kon hij de eerste mix met Leslie niet starten en werd deze opgegeven. De tweede mix werd zoals de voorgaande twee weken gevormd door Charlotte en Martijn. Met een vermoeide Charlotte en een pijnlijke knie bij Martijn was dit echter voor deze week niet zomaar een veilig punt. Mede dankzij voldoende pijnstillers, elkaar goed opzwepen en sterk samenspel konden Charlotte en Martijn wellicht meer dan ze zelf dachten en wonnen de laatste wedstrijd van de dag met 6-4 en 6-3.

Hiermee kwam de eindstand op 2-6. Natuurlijk een tegenvallend aantal punten, maar gezien de omstandigheden toch een mooie dag.