22-04-2015 15:30

Verslag competitie ronde 3

Tijdens een zon overgoten dag mocht het eerste team het deze week opnemen tegen RTC N.I.P. uit Roermond. Deze tegenstander stond na de eerste twee weken op slechts 1 punt achter ons team.

Bij de dames werd dezelfde opstelling als bij de eerste twee weken gekozen. Leslie mocht in de eerste single starten en begon goed aan de eerste set en won deze uiteindelijk met een tie-break. In de tweede set werd de tegenstand flink opgevoerd en in rap tempo moest Leslie de set afstaan met 0-6. Ook de derde set begon lastig, maar na een 3-4 achterstand werd alles losgegooid en Leslie won de derde set en daarmee de wedstrijd met 6-4.

De tweede dames single was wederom voor Charlotte. Na de eerste 5 games netjes op service te hebben gespeeld werd het ritme omhoog gegooid. Met overtuigend en solide spel pakte Charlotte de wedstrijd met twee keer 6-3.

Voor beide dames een drie op drie score in hun singles tot nu dit jaar.

Bij de heren konden wederom Coen en Martijn aan de bak. Doordat Bart nog steeds niet  hersteld is van zijn blessure was dit de enige mogelijkheid.

Coen mocht in de eerste single flink aan de bak. Een tegenstander die vrijwel elke bal direct aanpakte leidde al snel tot een break achterstand. Met hard werken perste Coen alsnog een tie-break uit de eerste set, maar die ging helaas verloren. In de tweede set kwam Coen niet meer in zijn spel en moest ook de tweede set afstaan met 1-6.

Bij Martijn begon de wedstrijd zeer goed. Hij pakte met overtuigend spel en goed service werk de eerste set met 6-2. De tweede set werden de rollen omgedraaid en deze werd verloren met 3-6. In de derde en beslissende set begon Martijn sterk en kwam snel met 5-2 voor te staan. Helaas was mede door pijn aan de knie, maar ook sterk spel van zijn tegenstander vervolgens de energie op. Met 5-7 moest Martijn toch zijn meerdere erkennen.

Hiermee kwam na de singles de tussenstand op 2-2 te staan.

Door de nawerking van de single op de knie van Martijn werd besloten de heren dubbel op te geven en rust te pakken voor de mixen die later op de dag gepland stonden.

De dames dubbel werd net als vorige week samengesteld met Leslie en Ilona. Ten opzichte van vorige week gingen beide dames goed en stabiel van start. Met goed samenspel, lange rally's en mooie punten werd de eerste set met 6-2 gewonnen. En ook de tweede set werd het goede spel voortgezet en zonder echt in de problemen te zijn gekomen werd ook de tweede set gewonnen, nu met 6-3.

Dit bracht met de opgegeven heren dubbel de stand weer gelijk op 3-3. De beslissing moest dus uit de mixen komen.

De eerste mix werd zoals gebruikelijk aangevoerd door Ilona en Coen. Echter het vertrouwde koppel kon hun normaal gesproken goede spel niet vinden. De eerste set werd snel verloren met 2-6. Ondanks niet niveau halen wat Ilona en Coen in zich hebben konden zij in de tweede set lang bijblijven. Maar helaas werd deze uiteindelijk tocht verloren met 4-6.

De tweede mix was wederom weggelegd voor Charlotte en Martijn. Met verfrissend spel pakten Charlotte en Martijn de eerste set met 6-3. Ook in de tweede set leek het erop dat deze te pakken was, echter mede dankzij de goede tegenstand werd deze alsnog verloren met 5-7. Hierdoor was de tweede mix aangewezen voor een derde set die zoals gebruikelijk in de eerste klasse als super tie-break wordt afgewerkt. Met het nog steeds frisse spel en bij vlagen briljante punten werd deze super tie-break met 10-5 gepakt. Met name de zeer krachtige forehand winner langs de lijn van Charlotte toonde de kracht van dit succesvolle duo.

Dankzij deze laatste overwinning werd de eindstand gelijkgetrokken naar 4-4. Hiermee blijft het eerste team 1 punt boven RTC N.I.P..