20-04-2015 15:30

Verslag competitie ronde 2

Na het gelijkspel tijdens de eerste competitiedag mocht OSTP / OTC De Warande Gemengd 1 de tweede competitiedag op pad naar Utrecht om het op te nemen tegen TC Domstad die na hun verloren uitwedstrijd tegen TC Nieuwenhagen op zoek was naar hun eerste winst.

Op het grote tennispark liggend pal aan het Amsterdam-Rijn kanaal mochten zoals gebruikelijk de dames met hun singles starten. Leslie moest gelijk vol aan de bak. Haar tegenstandster begon furieus aan de partij en won daarmee ook de eerste set. Dankzij solide spel van Leslie kon zij met indrukwekkend tennis de tweede set naar zich toeslepen. Mede hierdoor was haar nog jonge tegenstandster emotioneel gebroken, waardoor de derde set snel over was in het voordeel van Leslie. Eindstand 3-6, 6-4 en 6-2.

De tweede single was wederom voor Charlotte die tijdens de eerste competitiedag al gelijk een goede indruk had achtergelaten. Ook Charlotte had in het begin van de partij moeite om aan de baan, de wind en het spel te wennen. De eerste set ging verloren met 4-6. Geleidelijk kwam Charlotte steeds beter in het spel en de tweede set werd door haar gewonnen met 6-3. Net als bij Leslie haar partij was ook in de derde set duidelijk dat Charlotte de sterkere dame was en met 6-1 trok zij het tweede punt voor OSTP binnen.

Vanwege het voorlopig wegvallen van Bart door een serieuze hamstringblessure werd besloten beide overgebleven heren Coen en Martijn op te stellen op drie onderdelen. Hierdoor mocht Coen aantreden voor de eerste heren single. Met zeer goed en gefocust spel en bij vlagen briljante ballen pakte hij snel de eerste set met 6-2. Door blijvend druk uit te oefenen op zijn tegenstander die daardoor steeds meer fouten maakte pakte hij zeer solide de tweede set met 6-0 en daarmee het derde punt van de dag.

De single partij van Martijn verliep anders. Al snel in de partij werd duidelijk dat Martijn het moeilijk had tegen een goed spelende tegenstander. Bij 1-4 achterstand werd daarom door Martijn besloten deze partij op te geven en daarmee zijn krachten te sparen voor de heren dubbel en de mix later op de dag. Daarmee kwam de tussenstand na de singles op 3-1 te staan voor OSTP.

Bij de dames dubbel mochten Ilona en Leslie de strijd aan. Ten opzichte van vorige week een verschuiving waarbij Leslie haar plek in de mix ruilde met Charlotte. Door de sterker toegenomen wind, met name op de baan waar de dames dubbel werd gespeeld, was het voor beide partijen moeilijk om het niveau hoog te houden. Mooie punten werden afgewisseld met dwarrel ballen en fouten. De eerste set moesten de OSTP dames duidelijk nog warm draaien. In een mum van tijd was het 0-6. In een spannende tweede set herpakten Ilona en Leslie zich goed en werd het 7-5. De derde set was een zenuwslopende set waar de winst over en weer leek te gaan. Uiteindelijk trokken Ilona en Leslie op karakter aan het laatste eind en wonnen met 6-4.

Bij de heren dubbel begonnen Coen en Martijn sterk aan hun eerste samenspel van dit seizoen. Met afwisselend spel en opstelling werd de eerste set met 6-4 naar hun kant gehaald. Ook de tweede set begon goed met een snelle break, maar bij de stand 2-0 en kans op 3-0 haperde de machine en werd het in plaats van 3-0 in rap tempo 2-5 en de tweede set werd uiteindelijk verloren met 3-6. Ook in de derde set liep het niet vlekkeloos. Ondanks verwoede pogingen werd de derde set en daarmee de wedstrijd verloren met 4-6. Hiermee werd de tussenstand na de dubbels 4-2, nog steeds in ons voordeel.

De mixen moesten bepalen of het wederom een gelijkspel zou worden of toch de eerste winst van het seizoen voor de OSTP. De eerste mix was voor het bekende duo Coen en Ilona. Na al twee partijen in de benen voor Coen en een zware dubbel voor Ilona was het in de eerste set zoeken naar het juiste ritme. Op een moeilijk bespeelbare baan met oude ballen was het hard werken. De eerste set ging verloren met 3-6, waardoor er vol gas gegeven moest worden in de tweede. Dat lukte zeer goed en deze werd dan ook sterk gewonnen met 6-1. Dat het zwaar was kon je ook bij de tegenstanders zien. In de super tie break van de derde set werd de uiteindelijke winst door Coen en Ilona veiliggesteld.

In de tweede mix mochten Martijn en Charlotte voor het eerst dit seizoen samenspelen. Ook zij hadden te maken met de zware omstandigheden. Desondanks gingen ze vlot van start en met op momenten zeer sterk spel en mooie punten werd de eerste set gepakt met 6-3. Ook in de tweede set bleven de twee sterk overeind en lieten zien over welke kwaliteiten bezitten. Ook de tweede set eindigde in 6-3 en daarmee de winst.

Hiermee kwam de eindstand op maar liefst 6-2. Een stand waarmee we met het tijdelijk wegvallen van Bart zeer tevreden mogen zijn en die verkregen is door zeer sterk, energiek en karaktervol tennis van alle spelers.