08-04-2015 09:55

Verslag competitie ronde 1

Het was een mooi begin van de competitie, maar helaas met een vervelende afloop voor 1 van de spelers.

Afgelopen maandag, tweede paasdag nam het eerste team het op tegen E.T.V. Volley uit Eindhoven. Ondanks het frisse weer in de ochtend werd er vanaf de start hard gestreden om de punten en zat het publiek al snel op het puntje van hun stoel. De nieuwe aanwinst van OSTP / OTC De Warande 1, Charlotte Swaans begon voortvarende in haar eerste single op Oosterhoutse bodem. Met 6-1 en 6-0 pakte zij zeer overtuigend haar winst. Vaste kracht in de dames single Leslie Butkiewicz
had iets meer games nodig, maar pakte alsnog op routine de andere dames single met twee keer 6-3.
 

Bij de heren enkel was het de beurt aan routinier Coen van Gils die het tegen Oosterhouter Kevin Benning mocht opnemen. Na ruim 3 uur spelen moest Coen zijn meerdere erkennen en verloor met 6-4, 6-7 en 3-6. Tweede nieuwkomer in het eerste team Bart van Opstal was helaas veel sneller klaar. Na slechts 1 game te hebben gespeeld en gewonnen moest hij opgeven vanwege een hamstringblessure die hij tijdens een sliding opliep. Een zeer vervelend begin voor ons Warande talent. Vanwege de blessure moest hij helaas ook de dubbel die hij met Martijn Janssens zou spelen opgeven, waardoor het ineens 2-3 stond.


Dankzij een zeer solide dames dubbel van Ilona Somers met Charlotte Swaans werd de stand snel recht getrokken. De dames speelden een sterke dubbel, voor hun de eerste samen, en wonnen met 6-1 en 6-2. Vervolgens was het aan de mix partijen om de definitieve uitslag te bepalen. Als eerste gingen Leslie en Martijn de baan op. Tijdens een zwaar bevochten wedstrijd, waarbij beide kampen stuivertje wisselden om elke game, ging de partij uiteindelijk naar Volley met 6-7, 7-6 en 6-7. Hierdoor lag de druk vol op Ilona en Coen om een gelijkspel op deze eerste competitie dag eruit te slepen. Met zeer goed spel en prachtige rally's en dito punten werd in twee sets de wedstrijd door ons vast duo beslist met twee keer 6-3.


Mede dankzij de goede support van de in grote getale aanwezige supporters werden daarmee de eerste 4 punten binnen gehaald. Een zeer geslaagde dag met natuurlijk de smet van de blessure van Bart als nare bijsmaak. We hopen dat Bart snel hersteld en alsnog zijn punten kan gaan binnenhalen voor het team.
 

—————

Terug


Contact

OSTP

Vrachelsedijk 9
Oosterhout
4904TA


06-14797393